Міністерство закордонних справ дозволило Росії евакуювати їх громадян з України. Також планується евакуювати близько 800 українців з РФ. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок, передає Уніан.

"Ми дійсно погодили їм таку можливість з гуманітарних міркувань, запропонувавши використовувати для цього потяг "Київ - Москва". Зараз завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого потягу і пасажирів, які подорожуватимуть у ньому, після чого на сайті "Укрзалізниці" буде відкрито продаж квитків", - підтвердив чиновник.

За його словами, повернення українців з Росії є не єдиним гуманітарним питанням, яке знаходиться на порядку денному консультацій між Україною і РФ.

Поїзд з евакуйованими українцями, фото YouTube
Поїзд з евакуйованими українцями, фото YouTube

"Ми досі чекаємо дозволу від уряду РФ на транзит по території Росії транспортних засобів з гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні, які направляються до нас з третіх країн", - зазначив Божок.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У МЗС розраховують, що "російська сторона в цьому питанні буде керуватися гуманітарними міркуваннями і діятиме так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні діятиме до 24 квітня з можливістю продовження.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ поділилося статистикою, яка змушує замислитися над масштабами і темпами поширення коронавірусу в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що за минулу добу кількість жителів Києва, заражених коронавірусом, зросла до 31 людини.