Держава підготувала спеціальний проект під назвою "Великдень вдома", щоб не допустити великого скупчення українців у церквах. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з головами ОДА і мерами обласних центрів.

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість парафіян. Всі керівники церков погоджуються з цим", - зауважив Зеленський.

На думку президента, найскладнішим питанням є проведення Великодніх свят.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проект "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах", - пояснив глава держави.

Також на нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков, які в разі скупчення вірян будуть попереджати про небезпеку зараження коронавірусом.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В 2020 році Великдень у православних і греко-католиків припадає на 19 квітня, у католиків - на 12 квітня.

Великдень
Великдень

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні діятиме до 24 квітня з можливістю продовження. Таке рішення ухвалив Кабмін 25 березня.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ поділилося статистикою, яка змушує замислитися над масштабами і темпами поширення коронавірусу в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що за минулу добу кількість жителів Києва, заражених коронавірусом, зросла до 31 людини.