Через запроваджений для протистояння пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 карантин в Україні буде внесено відповідні зміни в діяльність навчальних закладів. Так, у школах навчальний рік завершиться 1 липня, державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів скасована, а дати проведення Зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії змінені.

Про це розповіла на онлайн-брифінгу т. в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Любомира Мандзій, фото з Facebook
Любомира Мандзій, фото з Facebook

В Міністерстві освіти і науки розглядають декілька варіантів відновлення навчання. Так, якщо школярів повернуть за парти ще у травні, то цього ж місяця проведуть пробне ЗНО, а наступного вже "справжнє" оцінювання. Однак готові в міністерстві і змістити ці рамки, якщо в учнів уроки почнуться в червні чи липні. В МОН наполягають, що ЗНО відбудеться в будь-якому разі - навіть якщо заняття відновлять у серпні, того ж місяця проведуть пробну й основну сесію іспиту.

Дати вступних кампаній до вищих навчальних закладів також зазнають відповідних змін. Відповідні повноваження на це мають місцеві органи самоврядування.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак через карантин повністю скасовано Державну підсумкову атестацію для учнів 4 і 9 класів, також іспити не зможуть скласти кандидати на вчені ступені докторів наук, філософії і медицини.

У студентів вишів невипускних років терміни навчального року змінитися не мають - екзаменаційно-залікові сесії їм пропонують провести дистанційно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Харкові посилили карантин - що потрібно знати, ідучи в супермаркет.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Коронавірус – не перешкода? Київські матусі ігнорують заборону на дитячі майданчики, небезпечний фотофакт.

Також "Знай.ua" писав, що Microsoft вирушила на карантин, оновлень Windows 10 не буде.