Всі українці, які приїхали з-за кордону повинні підписати зобов'язання про добровільний карантин на 14 днів. Проте не всі погоджуються з цим, деякі відразу намагаються порушити умови.

Про це йдеться в заяві заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка на сайті відомства.

Він розповів ситуацію, коли до нього звернулася знайома і розповіла, що рейсом з Іспанії в аеропорт "Бориспіль" прибула жінка, яка заявляла, що не підписувала жодних зобов'язань про 14 днів добровільного карантину.

Прикордонники у свою чергу запевнили, що вона зобов'язання про самоізоляцію підписала, і надали копію відповідного документа.

З'ясувалося, що жінка збрехала своїй матері заради того, щоб поїхати до Львова і побачити свого сина.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Звичайно, ця дівчина тепер нікуди не поїде. А якщо б поїхала, то вона порушила умови підписки про самоізоляцію. Якщо б факт порушення з її боку було встановлено поліцією, то її затримали б і оштрафували на 17 або навіть 34 тисячі гривень", - заявив Геращенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні почали першу кримінальну справу щодо приховування діагнозу коронавірусу.

Як повідомляв портал Знай.иа, поліція найближчим часом зможе контролювати дотримання карантину з допомогою даних операторів мобільної мережі.

Також портал Знай.иа писав, що українці з позитивним тестом на коронавірус можуть ховатися від лікарів і відмовлятися від лікування.