Незважаючи на продовження карантину, ситуація навколо COVID-19 поступово стабілізується. Кількість хворих збільшується в геометричній прогресії, і обчислюється десятками або навіть одиницями в день. Тому уряд приймає певні послаблення. Одне з них стосується пасажирських перевезень, і пов'язане з транспортним колапсом в Україні.

Кабінет Міністрів пом'якшив норму щодо кількості пасажирів, яких може перевозити громадський транспорт. Раніше було встановлено обмеження, згідно з яким в автобусі, трамваї або тролейбусі не можна перевозити більше 10 осіб. Тепер норма збільшилася до половини місткості транспортного засобу. Зрозуміло, для “улюблених” українських “Богданов” докорінно нічого не змінюється, а для великого автобуса або тролейбуса це вже суттєва зміна.

Також пом'якшилися вимоги і для службового транспорту. Уряд дозволив заповнювати службові автобуси повністю, відповідно до кількості посадочних місць. Тим не менш, громадський транспорт продовжує працювати тільки на обслуговування стратегічних підприємств. Користуватися ним можуть тільки володарі спеціального пропуску. Отримати його можна, якщо ви працюєте на продовольчому підприємстві (в магазині, супермаркеті, на складі), або в медичній сфері (лікарні, аптеки).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Вінницькій області медсестра заразила коронавірусом 5-річного хлопчика

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.іа загроза коронавіруса досбралась до ВСУ, на Донбасі вживають посилені заходи захисту

Також Знай.іа писав ПриватБанк оголосив про "кредитні канікули" українцям