Великдень скасували через карантин, хто зможе потрапити в церкву

Для запобігання поширення коронавирусной інфекції COVID-19 в Україні продовжено карантин до 24 квітня, що також охопить православну Пасху, яка в цьому році відзначають 19 квітня. З-за цього певні зміни вводяться в режимі роботи церков, куди традиційно на це свято приходить особливо багато віруючих. В Україні готують "Великдень вдома" - проект, спрямований на заміну присутності на богослужінні спостереженням за ним онлайн.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів консультації з представниками церков, в ході яких учасники дискусії дійшли згоди, що пандемія потребує необхідних змін у діяльності храмів.

Влада змінили максимум пасажирів в транспорті

Незважаючи на продовження карантину, ситуація навколо COVID-19 поступово стабілізується. Кількість хворих збільшується в геометричній прогресії, і обчислюється десятками або навіть одиницями в день. Тому уряд приймає певні послаблення. Одне з них стосується пасажирських перевезень, і пов'язане з транспортним колапсом в Україні.

Транспортне сполучення під час карантину, скріншот: YouTube
Транспортне сполучення під час карантину, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Кабінет Міністрів пом'якшив норму щодо кількості пасажирів, яких може перевозити громадський транспорт. Раніше було встановлено обмеження, згідно з яким в автобусі, трамваї або тролейбусі не можна перевозити більше 10 осіб. Тепер норма збільшилася до половини місткості транспортного засобу. Зрозуміло, для “улюблених” українських “Богданов” докорінно нічого не змінюється, а для великого автобуса або тролейбуса це вже суттєва зміна.

У Чернівецькій області троє людей одужали від Covid-19

Ситуація з заразилися коронавірусом в Чернівецькій області була найважчою. Фактично звідти почалося поширення інфекції по Україні, тут був виявлений перший яка заразилася на. І зараз Чернівецька область залишається одним з лідерів по поширенню і виявлення нових хворих. Однак у цьому регіоні є й гарні новини.

коронавірусна епідемія, фото: Getty Images
Коронавірусна епідемія, фото: Getty Images

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в Чернівецькій області одужали від коронавіруса три людини. Серед тих, що вилікувалися є одна дитина, якого вже виписали і відправили додому з лікарні. Дорослі поки залишаються під наглядом лікарів, однак прогноз по ним сприятливий. Очікується, що через 1-2 дні їм також дозволять повернутися додому.

В Україні "посунуть" навчальний рік, Міносвіти дало перші вказівки школам

Из-за введеного для протистояння пандемії коронавирусной хвороби COVID-19 карантину в Україні буде внесено відповідні зміни у діяльність навчальних закладів. Так, у школах навчальний рік завершиться 1 липня, державна підсумкова атестація для учнів 4 та 9 класів скасовано, а дати проведення Зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії змінені.

Любомира Мандзій, фото з Facebook
Любомира Мандзій, фото з Facebook

У Міністерстві освіти і науки розглядають кілька варіантів відновлення навчання. Так, якщо школярів повернуть за парти ще у травні, то цього місяця проведуть пробне ЗНО, а в наступному вже "справжня" оцінювання. Проте готові в міністерстві і змістити ці рамки, якщо в учнів уроки почнуться в червні або липні. У МОН наполягають, що ЗНО відбудеться в будь-якому випадку - навіть якщо заняття відновлять у серпні, того ж місяця проведуть пробне і основну сесію іспиту.

Зеленський анонсував новий закон з-за карантину

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з-за введення надзвичайної ситуації на території держави і закликав не плутати його з режимом надзвичайного стану. А також запевнив, що через карантин у країні не обмежить конституційні права громадян.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Отже, Зеленський запевнив українців, що скоро ситуація в країні налагодиться, а також будуть отримані всі необхідні засоби, які допоможуть боротися з коронавірусом.