Торговельні мережі підвищили ціни на найбільш затребувані продукти харчування. Так, злетіла в ціні гречка і овочі з борщового набору.

Підвищення ціни на продукти помітили по всій Україні. Найбільше зростання спостерігається на народні засоби для підвищення імунітету — лимони, імбир, часник. Так лимони продають по 50-70 грн залежно від регіону, імбир, в середньому, — 150 грн, часник — 70-90 грн.

Ріс цін спостерігається і на овочі борщового набору, на крупи і макаронні вироби:

- продукти так званого борщового набору (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%,
- цукор на 8%,
- макаронні вироби на 9,5%,
- пшенична крупа на 11%,
- гречка на 51%,
- борошно - 5%,
- яйця - 6%.

продуктовий магазин, скріншот з відео
продуктовий магазин, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Торгові мережі стверджують, що провина за зростання цін лежить на постачальниках. В мережі супермаркетів "АТБ-Маркет", яка однією з перших повідомила про зміну вартості продуктів, пояснили, що компанія змушена підняти ціни на продукти харчування та товари першої необхідності.

"Така ситуація пов'язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі "АТБ", а й для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі", - повідомили в компанії.

Мер Києва Віталій Кличко закликав власників мереж не підвищувати ціни безпідставно.

В Антимонопольному комітеті заявили, що фіксують і аналізують факти зростання роздрібних цін на деякі продукти.

"Для виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м'яса, овочі тощо", - заявили в АМКУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали цінники на час карантину.

Як повідомляв Знай. ua, антимонопольний комітет взявся за магазини, штучно піднімають ціни.

Також Знай. ua писав, що голодні кияни спустошують супермаркети, гречки не відшукати і вдень з вогнем.