На пропускному пункті Корчова-Краківець, що знаходиться на українсько-польському кордоні, утворилися величезні черги з українців, які намагаються повернутися додому до повного закриття в'їзду до країни через карантин.

Про це повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

Остаточно український кордон буде закрито опівночі 27 березня, після цього громадяни України вже не зможуть потрапити додому до закінчення карантину. Їх долею за кордоном будуть опікуватися українські дипломати.

Через це люди, які дочекалися цього моменту, почали масово намагатися потрапити в Україну.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Черги утворилися також через додаткові заходи контролю. Усі в'їжджаючі проходять температурний скринінг, хоча він і був визнаний неефективним - люди масово вдаються до застосування жарознижувальних препаратів. Ті, у кого виявляють ознаки гарячки чи респіраторної хвороби, проходять додатковий контроль.

"Заходи прикордонного контролю зараз довші звичайного - ми виконуємо наказ головного санітарного лікаря. Він зобов'язує людей підписати добровільну згоду на самоізоляцію", - розповів керівник відділу комунікацій прикордонної служби Олег Бойко.

Також обмеженням на в'їзд вирішили скористуватися водії, які можуть взяти додаткових пасажирів. Через величезний попит і недобросовісну поведінку перевізників, ціни на проїзд стали захмарними і доходять до сотень євро за незначну дистанцію.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Індія перейшла на найсуворіший режим карантину у світі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пасху скасували через карантин, хто зможе потрапити до церкви.

Також "Знай.ua" писав, Без їжі, пива і надії - у Києві студентів зачинили на жорсткий карантин, відео.