Міністерство освіти і науки України пояснило, як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія. Наразі карантин в усіх закладах освіти продовжили до 24 квітня.

Перший сценарій: карантин завершується до 1 червня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину відбувається коректувальне навчання: вчитель визначає теми з пробілами в знаннях, відчитує найкритичніші для класу, вказує, що додатково доопрацювати вдома.
  • Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня.
  • ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня.
  • Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

Карантин у школах, скріншот: YouTube
Карантин у школах, скріншот: YouTube


Другий сценарій: карантин продовжується до початку серпня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригувальним. Вчителі проведуть зріз знань, визначать теми, за якими є пробіли, та компенсують їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.
  • ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.
  • Вступна кампанія завершиться до середини жовтня.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Студенти

За обох сценаріїв для студентів вишів не випускних років навчальний рік має завершитися так, як і планувався. Екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджено закладом. Для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуться дистанційно.

Крім того, буде скасовано ДПА — державну підсумкову атестацію у 4-х та 9-х класах. Пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями оприлюднять онлайн 15 квітня.

Міністерство освіти і науки України пояснило, як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія.

Geplaatst door Команда Зеленського op Vrijdag 27 maart 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як шириться пандемія Україною — з'явилася інтерактивна карта за областями. В Україні з’явився унікальний ресурс, який дозволяє відстежити ситуацію з поширенням коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.ua", швидкі тести на коронавірус — у Швейцарії та Німеччині запрацювали кіоски Corona Drive In. У Європі відтепер стало можливо зробити швидкі тести на коронавірус, не виходячи з машини

Також "Знай.ua" писав, з Італії просто у ліс – карантин штовхає людей на несподівані вчинки. Українець прийняв цікаве рішення після приїзду з Італії