Супермаркети різко підняли ціни через коронавіруса. У зв'язку з цим Антимонопольний комітет відкрив проти них справу.

Вже тиждень фахівці АМКУ моніторять ціни в магазинах - і результати невтішні. На деякі товари ціни зросли синхронно в різних торгових мережах.

На даному етапі комітет з'ясовує, хто і на якому етапі спровокував подорожчання.

Під "приціл" АМКУ потрапили найбільші супермаркети України - #NOVUS #Ашан #METRO #Сільпо #BILLA, #АТБ #VARUS #Екомаркет, #Велмарт, #ВеликаКишеня.

За даними Антимонопольного комітету, деякі магазини підняли ціни на гречану крупу більш ніж на 50%, на пшоно — на 24%, на цукор — на 16%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Для виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на кру", — йдеться в повідомленні АМКУ.

Також перевірять і постачальників ТОВ "Світ овочів", ТОВ "Гала Фудз", ТОВ "Саркара-Груп", ТОВ "Овочевий край", ТОВ "Август-Кий", ТОВ "Агроінвест-Логістик", ТОВ "Агро-Овен", ТОВ "Брокінтерком", ТОВ "Перспектива", ТОВ "Зовнішторгресурс", ТОВ "Агробізнесвектор", ПП "Інтер овочі", ТОВ "Аттуаль", ТОВ "Елітпрайм", ТОВ "Авега-2018"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, голодні кияни спустошують супермаркети, гречки не відшукати і вдень з вогнем.

Як повідомляв Знай. ua, антимонопольний комітет взявся за магазини, штучно піднімають ціни.

Також Знай. ua писав, що у Києві супермаркети підняли ціни через коронавіруса.