Дванадцять жителів Дніпропетровської області, які повернулися в Україну евакуаційним потягом Перемишль-Київ, відмовилися від трансферу до медичного закладу, де їх мали протестувати на коронавірус. Місцезнаходження цих громадян невідоме, зараз їх розшукують для перевірки.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна рада на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Усього до України цим потягом приїхало 600 людей, у тому числі 22 жителя Дніпропетровщини.

"10 чоловік були доставлені в область, зараз вони проходять обстеження в Царичанській ЦРЛ. За їх результатами буде вирішено - відправляться прибулі додому на самоізоляцію або на лікування в інфекційну лікарню", - йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На жаль, не всі дніпряни виявилися сумлінними.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

"12 людей не скористалися запропонованими трансфером, з незрозумілих причин. Усі люди були попереджені заздалегідь, що на вокзалі їх чекають два мікроавтобуси", - пояснюють представники Дніпропетровської обласної ради.

Утікачів від трансферу та тестування на коронавірус зараз розшукують, людям, які володіють інформацією про їх місцезнаходження просять дзвонити на гарячу лінію.

"Нам необхідний контакт і дані про кожну людину, яка повертається з країн ЄС. Ми готові висилати за групами з кількох осіб транспорт і доставляти їх додому з проходженням всіх діагностичних процедур. Для того, аби мінімізувати проникнення в область вірусу", - стверджують у Дніпропетровській міській раді.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві хвора на коронавірус жінка втекла з лікарні, в машину - і по газах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", половина киян ризикує залишитися без роботи через коронавірус, озвучено шокуючий прогноз.

Також "Знай.ua" писав, що молодий киянин зліг із коронавірусом, відео протверезило багатьох, - "не випробовуйте долю".