Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило статистику по захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19. Найбільш враженою категорією населення виявилися люди у віці від 30 до 39 років, на яких випало 38 відсотків всіх позитивних діагнозів.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Так, на когорту від 18 до 29 років припадає 17% хворих, 30-39 років – 38% хворих, 50-65 років – 30% хворих, а серед людей віком за 65 років було виявлено лише 6% випадків захворювання.

Таким чином, офіційна статистика знову спростовує хибне переконання, що коронавірусна хвороба вражає лише літніх людей. Дійсно, люди старшої вікової категорії є групою ризику, але жоден вік не застрахований від інфікування та навіть відносно складного його перебігу.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Міністерство охорони здоров'я України нагадує, що при появі перших симптомів ГРВІ, необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

Наразі в Україні країні запроваджено ряд заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Карантин і режим надзвичайної ситуації було продовжено до 24 квітня.

Також у МОЗ нагадали контакти відповідних гарячих ліній, у тому числі обласних.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві хвора на коронавірус жінка втекла з лікарні, в машину - і по газах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", половина киян ризикує залишитися без роботи через коронавірус, озвучено шокуючий прогноз.

Також "Знай.ua" писав, що молодий киянин зліг із коронавірусом, відео протверезило багатьох, - "не випробовуйте долю".