У період карантину кількість безробітних українців зросла до 2-2,2 млн. Про це заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков в ефірі "Новое время".

"За оцінками офіційної статистики, в Україні близько 3,5 млн людей працюють в тіньовому секторі. З них в "карантинних" галузях задіяні близько 1 млн. Офіційно в цих галузях працюють ще близько 2,9 млн людей. Таким чином, всього через карантин вимушено не працюють близько 4 млн українців. За нашими оцінками, близько 500-700 тис неофіційно зайнятих із закриттям бізнесів на карантин сьогодні, фактично, не мають роботи. Якщо додати майже 1,5 млн безробітних, то отримуємо кількість незайнятих на рівні 2,0-2,2 млн осіб", - повідомив експерт.

робота в офісі, фото: Pxhere
робота в офісі, фото: Pxhere

Чижиков підкреслив, що збереження робочих місць і бізнесу має стати одним із пріоритетів. У середньому, зберегти одне робоче місце в 5 разів дешевше, ніж створити нове.

"У нинішній ситуації створення нових робочих місць – дуже дороге задоволення. Тому важливо допомагати підприємцям, малому бізнесу, щоб вони витримали це випробування", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Бізнесмени психологічно вже налаштувалися припинити роботу до 3 квітня. Але через продовження НС до 24 квітня люди задають питання: як зараз заробляти гроші в умовах карантину. У більшості запас міцності до середини-кінця квітня. У середнього і великого бізнесу запас трохи більше – 2-3 місяці.

Офісні працівники, фото freepik
Офісні працівники, фото freepik

За словами Чижикова, це ще оптимістичні прогнози, тому зараз бізнес, особливо підприємці, потребують підтримки держави.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві можуть посилити карантин - Кличко озвучив тривожні сценарії.

Як повідомляв портал Знай.uа, у начальника поліції Києва Андрія Крищенка виявили коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що половина киян ризикує залишитися без роботи через коронавірус.