Нещодавно в усіх містах України ввели надзвичайну ситуацію. Народний депутат від фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв пояснив, чому уряд відмовився від режиму НС.

Нардеп наголосив, що надзвичайний стан став би ще більш жорстким випробуванням для бізнесу. Про це передає "Сегодня".

"З одного боку, нам дійсно потрібно зменшити контакти людей між собою. З іншого – нам треба все ж утримати економіку. Ми розуміємо, що карантин – це фактично зупинка багатьох бізнесів, зменшення надходжень до держбюджету, зниження доходів громадян. Повинні бути компенсатори. Тому вводити НС з ще більш жорсткими заходами поки немає необхідності. До того ж, офіційні дані щодо захворюваності у нас, все ж, слава Богу, не так високі, і ми повинні зробити все, щоб вони не зростали", - заявив Чернєв.

Єгор Чернєв, фото з Facebook
Єгор Чернєв, фото з Facebook

За його словами, введення НС в першу чергу вдарило б по економіці країни, тому треба балансувати між недопущенням розвитку спалаху інфекції та навантаженням на економіку.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Я спілкуюся з нашими міжнародними партнерами. Багато з них кажуть, що Україна правильно зробила, що дуже вчасно ввела карантинні заходи. Саме тому у нас немає такої картини, як у деяких європейських країнах", - зазначив депутат.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві можуть посилити карантин - Кличко озвучив тривожні сценарії.

Як повідомляв портал Знай.uа, у начальника поліції Києва Андрія Крищенка виявили коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що половина киян ризикує залишитися без роботи через коронавірус.