Чого чекати стурбованим українцям у квітні? Знай.ua підібрав найголовніші події місяця, про які варто знати кожному. Карантин в Україні продовжили до 24 квітня і це не кінцевий термін продовження, все залежатиме від ситуації в країні.

Карантин через коронавірус

У зв’язку із продовженням карантину змінять дати ЗНО і вступних іспитів до вищих навчальних закладів.

Карантин, ілюстративне фото - Getty Images
День Києва 2020: афіша заходів у місті, фото - Getty Images

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Засоби боротьби із коронавірусом будуть посилюватись - всі приміщення, дороги і тротуари будуть ретельно дезинфікувати. МОЗ зобов’язав проводити медичне обстеження людей, які мають симптоми коронавірусу, або були у контакті із зараженими. З підозрою на коронавірус пацієнтів будуть госпіталізувати навіть без бажання.

Безробіття через карантин

Українці також хвилюються стосовно роботи. Людей масово відправляють у неоплачувані відпустки, але надія, що вони після карантину повернуться на роботу залишається. А тим часом в Україні буде поширюватись бідність.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Пенсії

З 1 квітня зміниться сума пенсійних виплат, однак не всім пенсіонерам варто чекати підвищення. Найважливіше, що треба знати пенсіонерам - це 1000 гривень додаткова сума через карантин. Однак отримають ці гроші лише ті, хто має виплати менше 5000 гривень. Також додаткову тисячу гривень отримають люди з інвалідністю з дитинства, діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій. Також з 1 квітня жінкам підвищать пенсійний вік - до 59,5 років. Індексацію пенсій перенесуть.

Медреформа незважаючи на карантин - за графіком

Медреформа не скасовується, другий етап розпочнеться, як і планувалось з квітня. Районні лікарні закривати не будуть, але все залежатиме від місцевої влади.

Податки

Штрафів за податкове порушення у період карантину не буде. Також 2 місяці орендарі, які використовують землю для господарської діяльності - не платитимуть податок на неї. Скасували податок на нежитлову нерухомість у березні-квітні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Бельгії місцева мешканка заразила коронавірусом свою власну кішку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в'їзд до Київа на час карантину через коронавірус поки не обмежать.

Також "Знай.ua" писав, що нардеп Дмитро Наталуха порівняв медиків під час пандемії коронавірусу з солдатами під час війни, а також закликав українців не виходити з дому.