Як відомо, в Україні через пандемію коронавірусу продовжили карантин до 24 квітня, а обмежувальні заходи посилили. Також влада заявили про готовність оперативно реагувати на випадки порушення умов карантину.

Штрафи за пікніки, Facebook

Так, в Києві почали проводити рейди в лісопаркових зонах. Місцевих жителів попередили, що на порушників карантинних заходів, які вирішили влаштувати пікнік на природі, будуть складати адміністративні протоколи та карати.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв на сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив, що в столиці проводять інспекції, а "карантин - це не канікули та не відпустка з шашликами", і за його свідоме недотримання загрожує штраф.

"За порушення санітарних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Це штраф - від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (неоподатковуваний мінімум - 17 гривень)", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Штрафи за пікніки, Facebook

Таким чином, порушникам доведеться заплатити від 17 до 34 тисяч гривень.

До того ж, чиновник додав, що розводити вогнища у лісах та парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф - від 340 до 1360 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України оприлюднило роз'яснення щодо пропускного режиму на кордоні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", озлоблена мати накинулася з іграшками на чоловіка через карантин.

Також "Знай.ua" писав, що українці висміяли показову "благодійність" Петра Порошенка на карантині.