Як відомо, покупці мріють придбати підтримані автомобілі в Україні саме за ті гроші, яких вони реально коштують. Однак, не завжди це вдається. До того ж, досить часто автолюбителі потрапляють на гачок різних шахраїв, які вміло наживаються на довірливих і недосвідчених покупцях.

Так, методів шахрайства при продажі авто далеко не мало, але основні прийоми слід запам'ятати кожному покупцеві.

Авто, pxhere

Заставу або завдаток

Ніколи не можна залишати завдаток, навіть незважаючи на те, що продавець впевнено переконує в тому, що машина в ідеальному стані, а на низьку вартість впливає якась терміновість у продажі. У 99% подібних випадків покупцеві не бачити як автомобіля, так і грошей.

Фактичний стан автомобіля

З цим стикаються ще на етапі огляду машини, коли продавець розповідає, що автомобіль в ідеальному стані, а насправді намагається продати непотріб. Щоб цього уникнути, потрібно провести кваліфіковану перевірку авто.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Підробка документів

Часто, таку махінацію проводять з двійниками/угнанными автомобілями, перебиваючи номери кузова і підроблюючи документи. Щоб цього уникнути, необхідний огляд ТЗ у сервісному центрі МВС експертом. Дану процедуру слід проводити до укладення договору купівлі-продажу, а також ще до моменту передачі грошей.

Авто, pxhere

Накладений арешт, прострочений кредит, інше невиконання фінансових зобов'язань

Якщо покупець підпише договір купівлі-продажу без нотаріуса, або сервісного центру МВС, попередньо не перевіривши історію ТЗ і в підсумку виявлять обтяжливі обставини при постановці на облік, то швидше за все, автомобіль буде поставлено на штраф майданчик. Щоб цього уникнути, необхідно ретельно перевіряти історію ТЗ, вимагати у продавця підтверджуючих документів про відсутність обтяжливих обставин, або укладати угоду у нотаріуса.

Рекомендації:

  • завжди уважно оглядати авто або самостійно, або за участю експерта;
  • замовити експертизу ТЗ експертом в сервісному центрі МВС, до моменту оплати та укладання договору;
  • уважно читати все, що написано в документах.

Слід зазначити, що шахраї завжди винаходять нові методи обману, і досить складно передбачити, коли і як покупця можуть залишити з носом". Слід бути дуже уважним і обережним при купівлі б/в авто.

Авто, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що роздрібна мережа Glusco (117 АЗС) різко знизила ціни на всі види палива.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські таксисти підготувалися до карантину.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві іномарка перетворилася на купу попелу за лічені хвилини.