В українському супермаркеті торгової мережі Spar були помічені товари з очевидно завищеною ціною, а саме лимони та респіратори. Таке ціноутворення може бути охарактеризована як спекуляція на виробах і продуктах, які користуються особливою популярністю під час карантину, спрямованого на протидію пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, прикріпивши до посту фотографії цінників на товари.

"Несемося, хлопці", - пише Шнайдер.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

На фото можна побачити респіратори Бук-3 FFP3 без клапана за ціною 99 гривень за одиницю. Саме захисні засоби класу FFP3 рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я для людей, які потенційно контактують з хворими на коронавірусну інфекцію. Тим не менш, варто зазначити, що у супермаркеті пропонують версію респіратора без клапана, що не є оптимальним рішенням при епідемії - саме клапан запобігає швидкому зволоженню маски і дозволяє не змінювати її довше.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Іншим товаром, на який було помічено завищену ціну, стали лимони, які продавали за ціною в 105 гривень за кілограм. Лимони є традиційним засобом профілактики респіраторних хвороб, тому підвищений попит на них є зрозумілим, хоча жодних офіційних рекомендацій щодо їх користі у протидії коронавірусу немає.

У коментарях до допису користувачі Facebook дивувалися таким цінам, зазначаючи, що в інших супермаркетах вони бачили товари за більш прийнятними цінами.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Не обійшлося й без жартів. Так, один з коментаторів порівняв ціну на лимони з можливою ціною на гранати-"лимонки".

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Києві супермаркети підняли ціни через коронавірус, Кличко не стримався - "бізнес є бізнес".

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Золотий борщ" або як карантин розоряє простих українців — стрибок цін гірше коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, що ціни на продукти злетіли через карантин - скільки коштують гречка, цукор, макарони, яйця та інше.