У звʼязку із вторгненням арктичного повітря з 31 березня по 2 квітня на більшій частині території України очікується суттєве зниження температури.

Про погіршення погодніх умов повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр.

Зокрема, 30 березня вдень у західних областях пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Найхолодніше буде у західних, північних, більшості центральних областей, де вночі очікується зниження температури до -6 градусів.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У Києві сніг з дощем прогнозують на 31 березня, кажуть синоптики Meteoprog, а з 1 до 5 квітня повітря буде поступово прогріватися до +6 до +16 вдень, а потім вже 7-го температура знизиться до +7, після чого за три дні буде стрибок до +20 градусів.

У Харкові опади не передбачаються два тижні. Температура повітря в денний час також буде рости з +6 градусів 1 квітня до +20 градусів 12 квітня, а "яма" в цієї температурної кривої намічається з 6-го по 9-е числа.

У Львові температура повітря "завалиться" вже 30 березня - з +14 до +2 градусів вдень, очікуються опади у вигляді дощу і мокрого снігу. Після цього термометри показуватимуть підвищення температури до 10 квітня з +21 градус, після чого відбудеться невелике зниження - до +14 градусів 12 квітня.

У Луцьку - аналогічно. З +15 градусів 29 березня буде стрибок вниз до +3 градусів 30-го числа з мокрим снігом і дощем. Далі температура буде поступово тягнутися вгору, і найвищий показник в +21 намічається на 10 квітня.

В Одесі з 30 березня до 1 квітня буде різкий спад температури з +17 до +8 градусів вдень, після чого до 7-го числа трохи потеплішає, а потім знову очікується похолодання до +7 градусів 8 квітня. Потім поступово повітря знову буде прогріватися, але незначно.

У Дніпрі до початку квітня також похолодає, а потім стовпчики термометрів два тижні будуть поступово підніматися до +20 в денний час.

Аналогічна синоптична ситуація очікується і в Запоріжжі, де також намічається легкий стрибок температури вниз з 7-го по 8-е квітня, але після цього повітря до 12 числа прогріється до +20 градусів.

У Миколаєві - майже те ж саме, тільки от пік "спеки" 12 квітня вдень складе аж +22 градуси.

У Чернігові в найближчі пару днів намічається спад температури з +15 до +5 градусів, після чого температурна крива буде поступово рухатись вгору до +20 градусів 10 квітня.

У Полтаві протягом двох тижнів стовпчик термометра буде змінюватись вдень між +13 +20 градусами, а несуттєві температурні перепади вниз (всього до +8 градусів) очікуються з 6 по 9 квітня.

Схожа ситуація також у Вінниці, але мешканцям варто приготуватися до крутого перепаду 10-11 квітня з +20 до +9 градусів (11-го числа прогнозується також сильний дощ), після чого стовпчик термометра знову почне підніматися.

Нагадаємо, морозна стихія закриє львів'ян на власний карантин, - прогулянки скасовуються.

Як повідомляв Знай.ua, науковці розповіли, як зміниться клімат у Європі до 2030 року.

Також Знай.ua писав, прогноз погоди на квітень - дощі не помилують навіть на Великдень, літом і не пахне.