Активіст і музикант Роман Цвях записав відео, у якому гнівно відгукнувся про коментаторів у соціальних мережах, які висловлювали свою неприязнь до заробітчан, які повернулися в Україну з Європи у розпал пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Однак у соціальних мережах неоднозначно відреагувала на його позицію, зазначивши її слабкі місця.

Відповідний ролик чоловік виклав на своїй сторінці в Facebook.

На записі Цвях запитує, що за нацією є українці, які під час війни, а тепер ще й пандемії, так негативно ставляться до своїх співгромадян, які виїхали за кордон з метою працевлаштування.

На думку Цвяха, заробітчани створюють позитивний економічний ефект, вливаючи в Україну валютні потоки.

Проте у соціальних мережах зазначили, що трудові мігранти не сплачують податки в Україні, і що основною їх мотивацією є власний заробіток, а не допомога батьківщині. Інші ж стверджують, що заробітчани "сховали свою д*пу" у той час, коли Україна потребувала захисту, і звернулися до вітчизни лише тоді, коли виникла необхідність втекти вже від коронавірусу.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Також багато хто поскаржився, що українці, які повернулися з-за кордону, не дотримуються вимог самоізоляції, через що наражають на небезпеку співгромадян.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше лікарка київської лікарні розповіла правду про стан хворих на коронавірус, - "Боремося за життя"

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус перетворює Україну на Італію, в МОЗ показали наслідки недотримання карантину.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні закрили пологовий будинок через медсестер, інфікованих коронавірусом.