Сила - у взаємопідтримці та товариській солідарності, тому "Знай.ua" наводить перелік ініціатив, до яких може долучитись кожен, щоб допомогти у боротьбі з коронавірусом в Україні.

У Вайбері можна знайти групу "Підвези медика на роботу" - в ній вже близько 17 тисяч учасників. Сформувалась у Києві після закриття метро. Люди з машинами кооперуються з медиками, у яких виникли проблеми з потраплянням на роботу. Обговорюють маршрут, час тощо.

Таксі Uber надає промокоди лікарням, щоб ті роздали своїм співробітникам. Кожен промокод - це знижка на максимум 150 грн у регіонах і 200 грн у Києві. Благодійний фонд “Таблеточки” опікується збором коштів, щоб сформувати фінансову базу для поїздок санітарок і медсестер - ці категорії медпрацівників мають максимально низькі зарплати, а тому в місті без метро їм дуже важко добиратись до роботи.

Veterano Pizza започаткувала традицію “підвішування” їжі для медиків. Кожен охочий на сайті ресторану може обрати страви, оплатити їх і позначити, що це для лікарів і медсестер. Співробітники Veterano Pizza подбають про доставку продуктів.

Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел
Коронавірус з Китаю, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Мережа Tarantino Family пропонує купити обід для лікаря за 30 гривень. Для цього треба просто обрати його, коли робиш власне замовлення на сайті.

На сайті Пацієнтів України є анкета, яку заповнюють співробітники медичних закладів, щоб описати яких ліків, матеріалів чи обладнання їм не вистачає. Кожен охочий може обрати групу збору коштів на конкретну мету. Зараз найнагальніше Україна потребує апаратів ШВЛ - апаратів штучної вентиляції легень.

Українські дизайнери - Світлана Бевза та Іван Фролов - самотужки розпочали пошиття захисних костюмів для медиків. Дизайнери знайшли викрійки і розпочали виробництво. Матеріали, блискавки або ж гроші на закупівлю матеріалів збирають усією громадою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше лікарка київської лікарні розповіла правду про стан хворих на коронавірус, - "Боремося за життя"

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус перетворює Україну на Італію, в МОЗ показали наслідки недотримання карантину.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні закрили пологовий будинок через медсестер, інфікованих коронавірусом.