На що українці витрачають свої "кровні"

В Україні, як і в усьому світі, продовжується падіння економіки. Людству зараз не до різних побутових і соціальних благ. Однак, Державна служба статистики України все-таки розповіла про споживчих витратах громадян, хоч і не за сьогоднішній день, а за 2019 рік.

магазин, скріншот із відео
магазин, скріншот із відео

За інформацією експертів, найбільше грошей українці в 2019 році витрачали на продукти та безалкогольні напої – 39,7%. Витрати домашніх господарств за статтею "Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива" складають 13,5%.

Евакуйованих з Москви українців кинули напризволяще

Украинцы, які були евакуйовані спецпоїздом з Москви з-за пандемії коронавирусной хвороби COVID-19, не одержали обіцяного їм трансферу до місця проживання незважаючи на те, що підписали згоду на добровільну двотижневу самоізоляцію.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як розповідають евакуйовані українці, в поїзді в них збирали інформацію щодо місця проживання, обіцяючи посприяти їх розвезення до місця добровільної самоізоляції. Однак прибувши в Київ, їх ніхто не зустрів, і люди можуть безперешкодно переміщатися по місту в пошуках способу дістатися додому.

Зеленський озвучив лякаючі сценарії по Covid-19

Президент України Володимир Зеленський озвучив три сценарії, за якими може розвиватися ситуація з коронавірусом COVID-19 в Україні. За словами гаранта, найоптимістичнішими є той сценарій, при якому одночасно хворі 3-5% населення в Україні.

Володимир Зеленський, фото Youtube
Володимир Зеленський, фото Youtube

"Безумовно, це дуже болючих цифри. Проте такий сценарій не катастрофічний, ми впораємося". Президент додав, що народ України повинен бути зібраним і дисциплінованим, щоб разом здолати коронавірус. "Ми переживемо цей шторм", - обнадіяв українців Зеленський.

Слуги народу Тищенко і Куницький ледь не перегризли одне одному горлянки

Парламентарії від "слуги" Куницький Олександр і Микола Тищенко на засіданні фракції поспілкувалися по душах. Про це йдеться в телеграм-каналі Perepichka News.

На відео видно, як Тищенко, опустивши захисну маску на бороду на всіх парах мчить до Куницькому, якого тільки чути голос, тіло залишилося за кадром.

Як відбудуться богослужіння у Воскресіння Христове

Громадяни України вперше зустрінуть великодні свята в умовах карантину, який ввели через пандемію коронавіруса.

ПЦУ, сайт ПЦУ
ПЦУ, сайт ПЦУ

Так, православні та греко-католики святкуватимуть Воскресіння Христове, або Великдень 19 квітня, а католики – 12 квітня.

Українська влада вже почала вирішувати організаційні питання щодо великоднього свята в умовах карантину.