Епідемія чуми у на початку XIV століття почалася після того, як у Монголії хтось з'їв погано прожареного бабака, який насправді виявився щуром. Таку версію початку епідемії чуми, тривалістю 10 років з повторними спалахами протягом 5 століть, описує Tatiana Komar у Facebook. Вона зазначає, що всі епідемії починаються з того, що хтось з'їдає "маленького милого звірка, якого жерти не треба".

"На початку XIV століття якийсь мудак в Монголії зжер погано прожареного бабака. Насправді це була щур. З цього, за однією з версій, почалася епідемія чуми тривалістю 10 років, з повторними спалахами аж 5 століть. Знайомо, чи не правда? Всі епідемії починаються з того, що якийсь мудак жере маленького милого звірка, якого жерти не треба. І почався пипец. Чума покотилася по світу. Католицька церква сказала, що це покарання за гріхи, і закликала каятися, вести праведний спосіб життя, зокрема, не митися, щоб не догоджати тілу, бо це гріх. Пішли хресні ходи та молебні, де всі заражалися один від одного. Король Швеції рушив на чолі хресного ходу, та на ходу від чуми і помер. До святих мощей вишикувалася черга народу, щоб поцілувати — профілактика така", - йдеться у повідомленні.

Ілюстрація: facebook.com/tatiana.komar.925
Ілюстрація: facebook.com/tatiana.komar.925

У тогочасному світі почалися й інші дещо абсурдні події. Наприклад, Папа Климент VI в 1350 році видав спеціальну буллу, в якій наказав ангелам: усіх померлих без винятку доставляти прямо в рай. Крім того, утворилося безліч сект, серед яких флагеланти, наприклад, які бичували себе і перебували в аскезі. Або бьянкі, які вбиралися в біле і співали молебні. Всі ці фанатики ходили містами, збирали натовпи народу і закликали знищувати євреїв. Таким чином, відповідно, розносячи смертельну заразу.

Також обертів набувала хореоманія або танець святого Вітта, коли у натовпі хтось починав витанцьовувати немов паралітик — і це підхоплювали інші, а потім і вся юрба. В результаті дехто валився у судомах і помирав — вчені пояснюють таку поведінку масовою істерією. Не обійшлося без спалювання відьом, викривання сект отруйників та вбивства прокажених і євреїв, як зробив норвезький король.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Могильні команди набиралися з каторжників. І вони відчували повну владу над містами. Грабували, вбивали, ґвалтували — все одно здихати, так хоч весело. Провівши всі ці прекрасні профілактичні заходи, отримали х*й. Чума продовжувала лютувати. Тоді народ став складати легенди. Про те, що Диявол гуляє по світу, про Діву Чуму, про Ісуса і Богоматір, які ходять серед людей і вирішують, кого покарати, а кого ні. Ну, загалом, всі народи відмінно провели час в період епідемії Чорної смерті. А можна було просто мити руки. І не жерти милих маленьких звіряток", - йдеться у повідомленні.

Однак, причина масової істерії була обґрунтована — смертність становила 100% серед хворих. У ті часи загинуло від 30 до 60 відсотків населення, а деякі міста вимерли повністю. Медицини, як такої, не було, відповідно, поняття про гігієну — теж.

"Що ми спостерігаємо зараз? А те ж саме. Люди не змінилися. Їх свідомість залишилося середньовічним. Ну з поправкою на реалії. Тепер не танцюють на вулиці, а істерять в інтернеті. Тепер не євреїв звинувачують, а ЦРУ, Держдеп, ФСБ, китайських учених — у кого на що фантазії вистачить. Тепер не відьом спалюють — а автобуси, які повернулися з-за кордону камінням закидають. Тепер не процеси над отруйниками проводять — а погрожують судом за порушення карантину. Тепер не про Ісуса-спасителя легенди розповідають, а про вертольоти, які будуть "труїти коронавірус". Тепер не мощі цілують, а гречку з туалетним папером закуповують. Хоча найбільш обдаровані й мощі цілують теж. Що ж змінилося? Ах так, офігенне досягнення: за 7 століть люди навчилися мити руки! Хоча милих маленьких звіряток досі жеруть. Відбувається стрімкий поворот людства в середньовічну свідомість і систему цінностей. Паніка. Але ж у чуми і коронавірусу трішки різниться відсоток смертності, чи не так? Пофіг. Людство в паніці. Людство не витримує інформаційного тиску. Людство звіріє.", - йдеться у повідомленні.

@ В начале XIV века какой-то мудак в Монголии сожрал плохо прожаренного сурка.На самом деле это была крыса.. С этого, по...

Geplaatst door Tatiana Komar op Zondag 22 maart 2020

У час, коли відбуваються катастрофи чи катаклізми не всі люди витримують потік негативної і інформації — у декого навіть проявляється психоз, нав'язливі стани і навіть галюцинації. В результаті психоз може стати масовим.

"Коли відбуваються якісь страшні події, катастрофи, катаклізми — певний відсоток людей не витримує інформації. Проявляється психоз, можуть навіть бути галюцинації, нав'язлива маячня. Я таке бачила. Особисто спілкувалася з людиною, яка зійшла з розуму через одну катастрофу. Зараз відсоток зараження панікою приблизно такий же, як у середньовіччі був відсоток зараження чумою. Психоз стає масовим. Це безпрецедентно... Хочу висловити співчуття медпрацівникам. Не уявляю, скільки зараз інфарктів та інсультів на нервовому ґрунті. Скільки помилкових дзвінків з-за істерик і панічних атак", - йдеться у повідомленні.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925
Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925

Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925
Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925

Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925
Скріншот: facebook.com/tatiana.komar.925

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сотні тисяч захисних масок з Китаю виявилися бракованими, влада відкликає величезну партію. Нідерланди відкликали сотні тисяч масок для обличчя, які були імпортовані з Китаю, через виявлені в них дефекти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки парафіян церкви на Закарпатті. Навіть релігійні міркування не повинні бути приводом порушувати карантин

Також "Знай.ua" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу. Крик емігрантки про пандемію в Італії налякав соцмережі