Громадянин України загинув від нападу епілепсії після того, як співробітники португальської міграційної служби затримали його в аеропорту Лісабона і застосували проти нього фізичну силу.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Інспекторам міграційної служби Португалії загрожує до 25 років позбавлення волі за вбивство громадянина України який приїхав до Португалії в пошуках праці.

В аеропорту Лісабону, йому було відмовлено у в’їзді до Португалії з незрозумілих поки що причин. Після його вимог, пояснити ситуацію, йому надягнули наручники і проти нього була застосована фізична сила. В такому стані (наручниках), його залишили одного в кімнаті, де з ним стався приступ епілепсії, в результаті чого наступила смерть", - розповідає про подробиці інциденту Садоха.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також представник спілки розповів, що деякі деталі події вказують, що міграційна служба намагалася приховати вбивство, видавши його за серцевий напад.

Посольство України в Португалії вже відреагувало на інцидент та направило відповідну вербальну ноту (найбільш поширений документ дипломатичного листування) до Міністерства закордонних справ Португалії з вимогою посприяти справедливому розслідуванню інциденту.

Посольство України в Португалії відреагувало на інформацію, викладену в сюжеті TVI24 (https://bit.ly/39sVf9K) щодо...

Geplaatst door Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa op Zondag 29 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше коронавірус підкосив улюблену країну українських заробітчан, тепер жодної роботи та гарної зарплатні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з Польщі та Чехії годують Україну — скільки грошей перерахували заробітчани додому.

Також "Знай.ua" писав, Як обдурюють українських заробітчан у Польщі: про основну схему з перших вуст.