Австрійська виноробня запропонувала жителям здати свої запаси алкоголю, щоб зробити антисептики. Городяни несподівано відгукнулися на заклик і принесли гори алкоголю.

Нещодавно група швейцарських і німецьких вчених провела дослідження слабких і міцних алкогольних напоїв з вмістом етанолу і з'ясувала, що вони вбивають коронавірус COVID-2019 в концентрації до 30%.

Виноробня, фото австралійські ЗМІ
Виноробня, фото австралійські ЗМІ

Антисептик, фото австралійські ЗМІ
Антисептик, фото австралійські ЗМІ

Як рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я, до складу антисептиків для рук повинно входити не менше 75-80% спирту. Такий розчин ефективний для більшості мікробів і вірусів. У домашніх умовах такий розчин можна виготовити тільки при наявності чистого спирту. Однак його у продажу вже давно немає.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Виноробня, фото австралійські ЗМІ
Виноробня, фото австралійські ЗМІ

Виноробня, фото австралійські ЗМІ
Виноробня, фото австралійські ЗМІ

Нове дослідження алкогольних напоїв доводить, що в якості основи для антисептика можна взяти звичайну горілку, оскільки 30% концентрація етанолу вбиває коронавірус. Крім горілки для антисептика знадобиться ще два інгредієнти – перекис водню 3% і гліцерин.

Перекис водню потрібна для того, щоб знищити спори, які можуть бути в тарі після з'єднання всіх інгредієнтів розчину. А гліцерин потрібно додавати для того, щоб зволожувати компоненти шкіри для підвищення переносності розчину.

Склад антисептика:

Горілка – 350 мл

Перекис водню – 15 мл (столова ложка)

Гліцерин – 5 мл (чайна ложка)

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кожні 17 хвилин коронавірус забирає чиєсь життя – медики навели моторошну статистику.

Також "Знай.ua" писав, як пережити карантин і не з'їхати з глузду - поради психолога.