Житель України Павло Пуськов, який один із перших заразився коронавірусом та поборов, розповів, як його лікували медики, а також, де підчепив смертельну хворобу.

Про це повідомляє видання "Сьогодні".

Відтак, за словами чоловіка, захворів він на коронавірусну інфекцію у Франції, під час закордонного відрядження.

"Мені робили томографію, і коли вони побачили, що у мене легені запалені й високий ступінь запалення, двостороннє, сказали: викликаємо швидку. І мене привезли в Олександрівську лікарню", – пригадує українець.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вже там його зробили тест та розпочали лікування, яке тривало десять днів та було безкоштовним.

"Вони мені лікували двосторонню пневмонію. Три рази на день капали у вену антибіотик. Кожен день ставили крапельниці, до літра вливали. Плюс – таблетки. І так тривало близько п'яти днів", – розповідає він.

Вже на п'ятий день інтенсивного лікування у чоловіка нормалізувалася температура і більше не піднімалася. А на десятий день Павлу зробили тест, який не виявив коронавірусу, після чого його додому.

Щоправда, лікарі порадили йому протягом двох тижнів майже не контактувати з іншими людьми. Тому нині він виходить лише за продуктами, а свіжим повітрям дихає на балконі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив лякаючі сценарії по Covid-19 — "Наша медична система не витримає".

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки прихожан церкви на Закарпатті.

Також "Знай.ua" писав, що у США зафіксовано першу загибель немовляти з COVID-19.