Коронавірус в Україні поширюється і станом на ранок 31 березня в країні було вже понад 500 інфікованих. Медики нагадують, що основні способи захисту від зараження, це: миття рук, носіння масок у громадських місцях, дотримання правил гігієни і по можливості залишатися вдома.

Доктор Комаровський розповів, як знезаразити верхній одяг і взуття після походу в магазин.

Українці, які можуть дистанційно працювати, іноді змушені поповнювати запаси продовольства. Руки після походу в супермаркет потрібно помити, всі покупки обробити санітайзером, але багатьох хвилює питання – що робити з одягом?

карантин, фото GettyImages
День Києва 2020: афіша заходів у місті, фото GettyImages

Комаровський каже, що найкращий і найпростіший спосіб дезінфекції – це залишити верхній одяг на балконі під сонцем. Ультрафіолетові промені вбивають всі віруси буквально за одну годину. Якщо сонця немає, то варто залишити речі на балконі на 2-3 дні.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Якщо ви виходите з будинку по три рази в день, то який тоді сенс у стерилізації? Якщо ти в цьому пальто лізеш в транспорт, де ще 50 людей, то там ти піддаєш себе ще більшій небезпеці", - зазначив Коморовський.

Він зазначив, що в ідеалі повинно бути 3-4 комплекту одягу. Крім сонця, можна одяг обробити гарячою парою. Верхня одяг і взуття – головні джерела зберігання вірусів.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сотні тисяч захисних масок з Китаю виявилися бракованими, влада відкликає величезну партію. Нідерланди відкликали сотні тисяч масок для обличчя, які були імпортовані з Китаю, через виявлені в них дефекти.

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки парафіян церкви на Закарпатті. Навіть релігійні міркування не повинні бути приводом порушувати карантин

Також "Знай.ua" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу. Крик емігрантки про пандемію в Італії налякав соцмережі