Нещодавно два дні поспіль на Закарпатті горіла суха трава. Нещадне полум’я перекинулось і на славнозвісну Долину нарцисів. А на фото пожежник-рятувальник Ярослав Шин тримає в руках знищені вогнем первоцвіти. Про це розповіли у МВС України в області. Палії поставили під загрозу існування однієї із найкоштовніших перлин природи України - Долину нарцисів.

"Невже жага до спалювання минулорічного сухостою сильніша за здоровий глузд?" – запитують рятувальники і просять припинити практику "вогняного" прибирання.

Долина нарцисів, фото ДСНС України
Долина нарцисів, фото ДСНС України

Як відомо, злісні палії активізувалися із настанням потепління по всій території України. Від їхніх дій страждають не лише люди із респіраторними захворюваннями, а й природа – тварини та рослини.

Як зазначається, рятувальникам ДСНС Хустського підрозділу близько 16:30 повідомили про те, що вогонь охопив суху траву та чагарники на території Карпатського біосферного заповідника “Долина нарцисів” ім. проф. Василя Комендаря.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

На те, щоб ліквідувати пожежу, рятувальникам знадобилося кілька годин – вони боролися з вогнем до 19:08 години вечора.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

"Просять? Поки не буде мінімум 100 покараних поки порядку не буде", "Коли затоплює - криком кричать.....при цьому стічні канавки, канали сміттям завалені, тепер оце.... БОГ ШЕЛЬМУ МІТИТЬ..... Чекайте, мічені", - обурюються в коментарях українці.

Нагадаємо, раніше В Херсоні пролунав потужний вибух, цілий район поринув у темряву працюють рятувальники.

Як повідомляє портал "Знай.ua" Потужний пожежа охопила "київський Чорнобиль", - "їдкий дим і багато хімії в бочках".

Також "Знай.ua" писав, що Під Харковом озвірілий онук задушив бабусю і чиркнув сірником, копи "позеленіли" від побаченого.