Сьогодні, 31 березня в районі населеного пункту Катеринівка, що на Луганщині, під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець отримав травму внаслідок підриву на протипіхотній міні. Також противник обстріляв українські позиції із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Прес штаб ООС опублікував нові дані на facebook-сторінці.

Скріншот повідомлення

Як сказано в повідомленні, воїну надали належну медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я тяжкий.

За попередніми даними, міна була російського виробництва і належить до боєприпасів, які заборонені Женевськими конвенціями.

Застосування таких боєприпасів вкотре підтверджує, що російські окупанти відверто нехтують вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ситуація на Донбасі, ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, ООС / Facebook

А вчора, 30 березня, наші захисники негайно реагували на ворожі збройні провокації та відкривали прицільний вогонь по позиціях противника, змушуючи його припинити обстріли. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення та один – бойове ураження.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі українських воїнів обстріляли з ракетних комплексів, гранатометів та кулеметів — звіт ООС. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", осатанілі бойовики 15 разів обстріляли українських захисників на Донбасі, в ООС повідомили про поранених. Внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці Об'єднаних сил отримали бойове ураження.

Також "Знай.ua" писав, українські військові потрапили під кулі окупантів на Донбасі – в ООС повідомили про поранених. Збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню