Українські копи попередили громадян, що в країні за останні кілька днів активізувалися шахраї, які творять чорні справи з банківськими картками. Шахраї активно використовують тему з доплатами для пенсіонерів, сума яких дорівнює 1000 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Нацполіції Миколаївської області.

За інформацією копів, спочатку громадянин отримує повідомлення на телефон нібито від Нацбанку. В тексті пишуть: "Вам було нараховано одноразову допомогу в надзвичайній ситуації в розмірі 1000 гривень". У повідомленні також вказують номери телефонів "для довідок".

Одне з повідомлень, скріншот з мережі
Одне з повідомлень, скріншот з мережі

Як зазначає поліція, чоловік, який отримав смс про нарахування, але гроші, звичайно ж, так і не надійшли, намагаючись з'ясувати причину, дзвонить за довідковими телефонами, вказаними в смс. Але спілкується не з представниками банку, а з аферистами. Шахраї випитують особисті дані громадян, щоб нібито перевірити, чи не відбулася помилка, і тоді з рахунків миколаївців зникають заощадження.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За даними прес-служби, Нацбанк офіційно застерігає і підкреслює, що не нараховує і не виплачує соціальну допомогу, а також не організовує розіграші або лотереї.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Київ на Covid-19 захворіла медсестра і четверо чоловіків, Кличко озвучив дані.

Як повідомляв Знай.uа за ніч 28 підозр: на Львівщині кількість інфікованих на коронавірус стрімко зростає.

Знай.uа писав, львів'янку підкосив коронавірус, але вона не здалася — подробиці чудесного зцілення.