Українцям обіцяли проіндексувати пенсії 2020 році. Вже кілька разів строки перегляду виплат перенесли. 30 березня Верховна Рада України прийняла законопроект про соціальні гарантії у зв'язку з поширенням коронавірусу.

У законопроекті сказано, що індексацію пенсій проведуть лише після завершення карантину. А це означає, що до кінця карантину українцям не будуть індексувати пенсії, а також підвищувати. Однак і зменшувати не будуть.

Пенсіонери, фото Суспільне
Пенсіонери, фото Суспільне

"Вжити заходів щодо недопущення зменшення розміру виплат пенсій, а також проведення індексації пенсій, після завершення заходів, передбачених карантином", - сказано в документі.

Працівники сфери соціального захисту отримають додаткові надбавки за те, що ходять додому до людей, яким потрібна допомога. На період карантину вони отримають + 100% від окладу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Для тих, у кого період огляду по інвалідності випав на період карантину, турбуватися немає про що – пенсії виплачуватимуть до кінця карантину без зупинки, а на комісію медико-соціальної експертизи можна буде піти вже після.

переселенці
переселенці

Також на час карантину будуть захищені переселенці – на період карантину, а також 30 днів після його закінчення, будуть заборонені всі перевірки місця проживання або перебування внутрішньо переміщених осіб при призначенні або відновлення соціальних виплат.

Всі виплати переселенцям (пенсії, стипендії, соціальна допомога, компенсації, субсидії, пільги) будуть виплачуватися в період карантину.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мий руки, танцюючи – копи у незвичний спосіб намагаються зупинити пандемію. Поліціянти за допомогою танців показали, як потрібно мити руки при коронавірусі

Як повідомляв портал "Знай.ua", у скількох українців підозрюють коронавірус, цифри за областями. Кількість підозр на інфікування зростає з кожним днем

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео. Серед бабусь та дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу