Українка Юлія Лапутіна отримала звання генерал-майора і таким чином стала другою жінкою-генералом в Україні. Про це повідомляє dt.ua. Перед отриманням цього звання військовослужбовець була полковником СБУ.

Як повідомляється, Юлія також обіймає в СБУ посаду начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.
Нове звання було вручено Юлії Лапутиной у середу, 25 березня у день, коли Служба безпеки України відзначила 28-шу річницю створення. Відповідний указ №119/2020 підписав Президент України Володимир Зеленський.

Наголошується, що Юлія Лапутіна стала другою жінкою-генералом в Україні. Вперше це звання було присвоєно 12 жовтня 2018 року начальникові Військово-медичного управління СБУ Людмилі Шугалей.

Додамо, що у Збройних силах України та Національної гвардії жінок-офіцерів з генеральським званням немає.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, на Донбасі українських воїнів обстріляли з ракетних комплексів, гранатометів і кулеметів — звіт ООС. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бойовики 15 раз обстріляли українських захисників на Донбасі, в ООС повідомили про поранених. в Результаті ворожих обстрілу три військовослужбовці Об'єднаних сил отримали бойове поразку.

Також Знай.иа" писав, українські військові потрапили під кулі окупантів на Донбасі – в ООС повідомили про поранених. Збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню