У МОЗ повідомили, яким пацієнтам з коронавірусів буде надано стаціонарне лікування.

Міністерство охорони здоров'я заявило про оновлення алгоритмів лікування хворих COVID-19, передає прес-служба відомства в Facebook.

Згідно з оновленими медичним стандартам, стаціонарне лікування повинно обов'язково надаватися:
-Хворим з підозрою / підтвердженим COVID-19 в середньому і важкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності
-Пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які відносяться до групи ризику розвитку ускладнень.

"До цієї групи ризику належать пацієнти з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсована на цукровий діабет, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярні захворювання в стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями" , - йдеться в повідомленні.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

У МОЗ нагадали що, після прибуття пацієнта до закладу охорони здоров'я проводиться медичне сортування: по тяжкості захворювання, необхідності починати заходи медичної допомоги та наявності ТОРС (важкого гострого респіраторного синдрому), пов'язаного з COVID-19.

Залежно від стану хворого і його класифікації фахівці надають відповідну медичну допомогу. Всім пацієнтам з COVID-19, які знаходяться в стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень.

Вагітні жінки з підозрою на COVID-19 повинні бути госпіталізовані в спеціалізований стаціонар, вся терапія повинна проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні уже зафіксовано 548 хворих на Covid-19 і 13 загиблих.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні

Також Знай.ua писав, емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу