На індексацію пенсій для українців мають намір виділити 20 млрд. Міністр соціальної політики Марина Лазебна прогнозує виплату разової допомоги 1 тис. гривень пенсіонерам з 14 квітня при внесенні змін до держбюджету. Про це вона повідомила в ході засідання уряду в середу, передають Українські Новини.

"Ми проведемо ці виплати відразу, коли будуть внесені зміни до державного бюджету і затверджені необхідні фінансові документи. Якщо все це відбудеться, то вже з 14 квітня 2020 року Пенсійний фонд нарахує всі ці виплати і люди отримають ці виплати", - сказала міністр.

За її словами, такі виплати отримають 10 млн пенсіонерів, які отримують пенсії менше 5 тис. гривень, а також ряд інших категорій громадян.

пенсіонери, скріншот: YouTube
пенсіонери, скріншот: YouTube

Як раніше заявляла міністр соціальної політики Марина Лазебна, індексація пенсій була перенесена на травень 2020 року. І з 1 травня очікувалося підвищення пенсійних виплат на 11% для 7 мільйонів українців. Також будуть введені надбавки для пенсіонерів, які досягли 80 років і більше - вони щомісяця отримуватимуть доплати в розмірі 500 гривень.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Черкаські пенсіонерки виготовляють маски, скріншот: YouTube
Черкаські пенсіонерки виготовляють маски, скріншот: YouTube

Тож, українцям можна спокійно чекати, що в квітні всі пенсіонери, у яких пенсія нижче 5000 гривень, отримають додаткову виплату в розмірі 1000 гривень на підтримку в умовах карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано