Щоб попередити поширення коронавірусу, який косить людей у світі, в Україні вже три тижні діє карантин. А днями уряд вирішив посилити карантинні заходи, зокрема, заборонити людям з групи ризику 60+ виходити з дому. І саме це обговорювали в новому випуск політичного ток-шоу "Право на владу". Про нові правила карантину розповів новий голова міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

"Саме питання обсервацій і самоізоляції, викладені у постанові, яка буде, сподіваюся вже завтра (3 квітня, - ред.) опубліковано. Мова йде саме про групи ризику, люди 60+. Вони стосуються громадян, які мають хронічні захворювання, цукровий діабет або серцево-судинні захворювання. Нам потрібно, щоб саме вони були самоізольовані, і саме це ми будемо робити", - пояснив Степанов.

Максим Степанов, скрін з відео
Максим Степанов, скрін з відео

Також глава МОЗ запевнив, що зараз уряд разом з місцевою владою роблять все можливе, щоб літні люди, які знаходяться в зоні ризику, як можна менше виходили з дому і перебували в громадських місцях. Зокрема, для цих людей будуть організовані доставки продуктів і ліків першої необхідності. За словами Степанова, вони роблять все, щоб літні люди залишалися вдома. "Для цього і служби доставки, і органи місцевого самоврядування, організовують доставку ліків і їжі... Те, що стосується питань обсервації, ці пункти детально викладені у постанові, яку ми прийняли", - резюмував Степанов.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.