На базі всеукраїнської системи "Поліклініка без черг" почала діяти функція онлайн-консультації. Тепер, в умовах епідемії COVID-19 лікарі можуть надавати медичні послуги пацієнтам дистанційно і взаємодіяти з колегами для отримання експертної думки у особливо складних випадках.

На карантині - фото pixabay
На карантині - фото pixabay

Медична інформаційна система "Поліклініка без черг" наразі діє у 18 областях України. До сервісу підключилося вже понад 8 800 лікарів, люди записалися з її допомогою на понад 10 млн прийомів. В умовах епідемії коронавірусу - це ідеальний варіант для лікарів і пацієнтів, щоб не заразитись. На базі системи розробники створили платформу для надання пацієнтам онлайн-допомоги. Лікарям нададуть змогу консультуватися між собою.

Весілля на карантині, фото Instagram
Весілля на карантині, фото Instagram

"Лікарі сьогодні – це фактично перша лінія боротьби з коронавірусом, отже їхнє здоров'я так само важливе, як і здоров'я пацієнтів. Крім того, з кожним днем навантаження на медичний персонал зростає, а інші хвороби також ніхто не скасовував. Людям потрібно лікуватися, отримувати, рецепти, довідки, - говорить Сергій Горищак, директор Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеса. – Дистанційне консультування допомагає вирішити багато з цих та інших поточних проблем, кількість яких буде лише зростати. Це сучасний формат взаємодії, який дозволяє не витрачати час на похід до лікаря і не наражати себе та оточуючих на ризик. Якщо потрібно вона дозволяє комбінувати дистанційне і живе спілкування".

Запис на онлайн-прийом відбувається у простий для пацієнтів спосіб через сайт pb4.com.ua. Обравши потрібного лікаря та зручний час, людина має можливість провести телеконсультацію з лікарем безпосередньо зі свого кабінета пацієнта.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Карантин, фото pxhere
Карантин, фото pxhere

Медичні онлайн-консультації забезпечують сучасний зв'язок між лікарями первинної медичної допомоги та фахівцями вторинної і третинної ланок в різних куточках країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше