Кому епідемія коронавіруса Covid-19 може принести щастя? Виявилося, що близько 900 злочинців, які сидять в українських тюрмах, можуть опинитися на волі, щоб не допустити ризику поширення інфекції всередині виправних установ. Про це написав міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook.

щоб два рази не вставати, після "справи Суркісів" прокоментую ще одну тему яка активно розганяється у медіа - масове...

Geplaatst door Denis Malyuska op Woensdag 8 april 2020

Малюська уточнює, що підтримує амністію для тих ув'язнених, які не несуть небезпеки для суспільства.

"Окремі країни дійсно пішли шляхом звільнення великої кількості укладених під час епідемії. З різних мотивів. Хтось не зміг їх утримати в місцях позбавлення волі, хтось вважав, що це зменшить кількість заражень вірусом. Позиція Мін'юсту - ми підтримуємо ідею звільнення засуджених, проте не масового, а в обмеженому і обґрунтованому кількості. Мова повинна йти тільки про тих, хто не являє небезпеку для суспільства", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він пояснив, що проти масового звільнення, адже цей крок, не тільки не зменшить кількість хворих, але збільшить їх, а також істотно погіршить криміногенну ситуацію".

"Тому ми підтримуємо продумані заходи - законопроект про амністію Ігоря Фріса який вивільнить близько дев'ятисот засуджених, і ініціюємо зміни в законодавство, які дозволять суттєво зменшити кількість нових людей, які спрямовуються в сізо або установи відбування покарань", - додав міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, експерти розповіли, коли чекати вакцину від коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, в країнах з новою вакциною у коронавіруса практично немає шансів – деталі дослідження.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський розповів, ніж боротися з коронавірусом.