У зараженні ченців Києво-Печерської Лаври знайшли таємний сенс - "Бог посилає сигнал українцям"

Політичний експерт Юрій Романенко прокоментував зараження коронавірусом ченців у Києво-Печерській лаврі. За словами експерта, у всьому світі ортодокси все частіше стають жертвами епідемії. Це доводить, що віра безсила там, де працює біологія.

"У зв'язку з цим я вже тиждень розмірковую щодо одного питання – не посилає Бог таким чином істинно віруючим українцям сигнал, що віра сама по собі не допоможе, якщо не спирається на фундамент раціонального і наукового підходу", - говорить Романенко.

Національний парк "Синевир" постраждав від спалювання трави – вогонь знищив унікальну екосистему

У національному природному парку "Синевир" у Закарпатській області сталася пожежа, в результаті чого згоріли вщент дві споруди. Причиною інциденту стало те, що місцеві жителі на своїх угіддях спалювали суху траву. В результаті підпалу сухостою вогонь перекинувся на територію "Синевиру" в урочищі Стінка, що прилягає до Чорної ріки.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Підпалювала офіс "Партії регіонів", але руки не в крові, - Чорновол зробила скандальну заяву

Активістка та ексдепутатка Тетяна Чорновол прокоментувала висунуту їй Державним бюро розслідування підозру в підпалі офісу "Партії регіонів", яке відбулось 18 лютого 2014 року, та в умисному вбивстві людини, яка на той момент знаходилася в приміщенні.

Чорновол заявила, що висунуті їй підозри через підпал офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року, насправді є політичними переслідуваннями її як учасниці Революції Гідності.

Коли "швидка" може відмовити на виклик, якщо є підозра на Covid-19 – пояснення медичного юриста

Згідно з Наказом МОЗ № 370 "Про єдину систему надання екстреної медичної допомоги", диспетчер має право відмовити в прийомі виклику, якщо стан пацієнта за всіма ознаками не потребує втручання "швидкої". При цьому диспетчер зобов'язаний оформити письмову відмову і дати рекомендації щодо звернення у відповідний медзаклад, вказавши його адресу та телефон.

Українцям на карантині можуть "подарувати" по 720 гривень, у чому підступ

Голова комітету з питань соцполітики від "Слуги народу" Галина Третьякова зареєструвала законопроект, згідно з яким українців хочуть звільнити від сплати податку на доходи фізосіб.

Третьякова в новому законопроекті запропонувала звільнити перші 4 тисячі доходу у разі, якщо він не перевищує 7 тисяч гривень від податку. Так, з 7 тисяч зараз прибутковий податок становить 1260 грн (18%).

У разі, якщо законопроект підтримають, з цієї зарплати потрібно буде заплатити всього 540 грн, а 720 можна буде залишити собі.