У період карантину система БПД припинила особистий прийом українців і надання адресної правової допомоги. Зараз правові послуги надаються дистанційно.

У прес-службі Мін'юсту повідомили, як працює система БПД в умовах карантину, передає "ЗіБ".

За наявності технічної можливості, співробітники працюють у віддаленому доступі зі застосуванням електронних комунікацій і технологій. Працівники деяких центрів і бюро правової допомоги ще в офісах.

карантин в Україні, фото: ТСН
карантин в Україні, фото: ТСН

Для надання допомоги використовуються: телефонний зв'язок, вебсайт і сторінки в соцмережах. Надати необхідні документи можна через скриньки для кореспонденції або електронні пошти.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Система БПД забезпечує захист затриманим, підозрюваним, обвинуваченим за постановами слідчих та постановами судів; приймає дзвінки затриманих або їх родичів.

Крім того, регіональні центри цілодобово приймають і обробляють повідомлення про затримання осіб за допомогою телефонного, факсимільного зв'язку та електронної пошти. Призначений центром адвокат приїде на місце затримання протягом години з моменту видання йому доручення і надасть захист клієнту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко розповів, коли в Києві скасують карантин, і пригрозив новими штрафами.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Також портал Знай.uа писав, що в Кабміні наплювали на карантин і дозволили маршруткам набирати більше 10 пасажирів.