З Об'єднаних Арабських Еміратів на батьківщину було евакуйовано 113 громадян України. Українців розмістили на 14-денну обсервацію в санаторій, на умови проживання в якому є скарги.

Про успішне виконання операції по поверненню українських громадян повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"За дорученням Глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об’єднаних Арабських Еміратів та дипломатами обох країн забезпечила повернення на Батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився у міжнародному аеропорту «Бориспіль» 10 квітня. Як наголосив Голова Служби безпеки України Іван Баканов, це стало можливим завдяки тісній співпраці СБУ, Вищої ради національної безпеки ОАЕ, Посольства ОАЕ в Україні та Дипломатичної місії України в Абу Дабі, а також іншим органам державної влади обох країн", - йде мова у повідомленні.

До Києва з ОАЕ прибув літак із 113 українцями та медичним вантажем на борту

До Києва з ОАЕ прибув літак із 113 українцями та медичним вантажем на борту За дорученням Глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об’єднаних Арабських Еміратів та дипломатами обох країн забезпечила повернення на Батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився у міжнародному аеропорту «Бориспіль» 10 квітня. Як наголосив Голова Служби безпеки України Іван Баканов, це стало можливим завдяки тісній співпраці СБУ, Вищої ради національної безпеки ОАЕ, Посольства ОАЕ в Україні та Дипломатичної місії України в Абу Дабі, а також іншим органам державної влади обох країн. За сприяння іноземних колег чартерним рейсом також доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19. Зокрема, йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів та 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу. Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням та медикам. Голова СБУ Іван Баканов подякував партнерам з Об’єднаних Арабських Еміратів та Посольству ОАЕ в Україні за допомогу та підкреслив, що це яскравий приклад міжнародної взаємодії в ситуації, коли всі країни протидіють новому виклику світового масштабу. Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі в свою чергу зазначив: “Об’єднані Арабські Емірати ведуть боротьбу з коронавірусом на території власної держави. Проте, не дивлячись на це, ми знайшли можливість допомогти Україні. Адже український народ завжди був і є для нас дружнім партнером”.

Geplaatst door Служба безпеки України op Zaterdag 11 april 2020

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також разом з українцями прилетів і вантаж гуманітарної допомоги з засобами захисту

"За сприяння іноземних колег чартерним рейсом також доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Зокрема, йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів та 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу.

Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням та медикам", - стверджується в заяві, оприлюдненій СБУ.

Тим не менш, щодо умов проживання в роміщенних на обсервацію людей є запитання. Розмістили українців у Ворзель у санаторій "Україна". Двотижневе проживання обійдеться їм у 7 тисяч гривень, але будівля навіть не опалюється.

Одна з жінок, розміщених у санаторії записала відео з місця подій.

Також в мережі розповсюджуються фото з санаторію.

Санаторій ,в якому живуть евакуйовані українці
Санаторій ,в якому живуть евакуйовані українці

Санаторій ,в якому живуть евакуйовані українці
Санаторій ,в якому живуть евакуйовані українці

Санаторій, в якому живуть евакуйовані українці
Санаторій, в якому живуть евакуйовані українці

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що система допоможе відстежувати заражених коронавірусом по Bluetooth.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікар з української делегації в Італії наочно порівняв медичні реалії двох країн.

Також "Знай.ua" писав, що люди, які вже вилікувалися від коронавірусу, можуть повторно заразитися.