З початком карантину українці почали більше витрачати на продукти, ліки і паливо. Окрім того, всі ці покупки тепер з більшою вірогідністю оплачуватимуться через транзакцію, а не готівкою.

Надання переваги оплачувати замовлення та покупки карткою можна пояснити публічними масовими закликами відмовитись на деякий час від готівки, адже гроші здатні накопичувати на собі велику кількість інфекцій, коронавірус у тому числі.

За словами банкірів у березні українці витратили в аптеках на 39% більше, у продуктових магазинах на 27% більше і на паливо на 7% більше у порівнянні з витратами за лютий. Оскільки люди в скрутні часи схильні відмовляти собі у всьому окрім їжі - збільшення кількості купленої їжі лише підтверджує це правило.

Супермаркет, фото pixabay
Супермаркет, фото pixabay

На це також вплинуло і зростання цін на продукти. Проте заступник голови Національного банку України Олег Чурій заявив, що різке зростання цін, спричинене коронавірусом, не матиме значного впливу на інфляцію. "Ціни зросли у зв'язку з тим, що через карантин в країні тимчасово закрили ринки і торгові точки. Як наслідок, ажіотажний попит спровокував підвищення цін. Наразі ситуація вже поліпшується, і ті ціни на продукти, які піднялися, поступово знижуються", - пояснив Чурій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Оскільки зараз у великій кількості міст існує заборона на користування громадського транспорту людьми без спеціальних перепусток, зросла потреба використовувати приватний автомобіль, що, власне, і відобразилось на збільшенні попиту на паливо.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у Кабміні дозволили українцям торгувати під час карантину, що відомо.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям компенсують втрату роботи на карантині грошима, як отримати допомогу.

Також "Знай.ua" писав, що Комаровський порадив ефективний засіб для миття рук — краще, ніж мило.