"Переможна" хода фуфломіцину "Протефлазід" по українським лікарням здається потроху зупиняється. Незважаючи на всі хитрощі, піар-кампанії і стару добру корупцію, завдяки якій у препарату вигулькнуло купа лобістів, він потроху стає "токсичним" в медичних колах. І так звані "ліки від коронавируса", як його намагаються представити самі виробники, вже набагато складніше "втюхати" лікарям», - повідомляють Вести.Уа.

Як відомо, "Протефлазід" - це 96% спиртовий розчин на двох травах - щучці і вейнику за ціною 300-600 гривень в залежності від обсягу. Препарату вже майже 20 років і весь цей час виробник заявляв, що це відмінні ліки від вірусів герпесу, гепатитів, грипу, ГРВІ, і навіть від ВІЛ-інфекції. А з недавнього часу виробник - компанія "Екофарм" - став просувати "Протефлазід" і як ліки від коронавірусу.

Кілька днів тому львівські лікарні отримали партію "Протефлазіду" на прохання міської влади. Нібито в.о. головного лікаря Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук звернувся до керівництва "Екофарм" з проханням виділити в якості гуманітарної допомоги препарат для медпрацівників лікарні та інших закладів охорони здоров'я Львова. Також зазначалося, що переговори з керівництвом фармкомпанії провів міський голова Львова Андрій Садовий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Садовий заявив, що «ні про який зв'язок з підготовкою лікарень міста до дій в умовах епідемії COVID-19 не йшлося».

Насправді не існує жодної міжнародної наукової роботи, яка підтвердила б противірусну дію "Протефлазіду". Препарат не включений в міжнародні протоколи, оскільки його ефективність не доведена. Ще в 2014 році цей препарат експерти МОЗ назвали "псевдоліків".

Популярний блогер Олена Монова напередодні написала про "Протефлазід": "Не стібав цю "панацею" тільки ледачий, адже як можна не глумити псевдоліки? І що тільки не намагалися лікувати цим будяком, починаючи від герпесу і закінчуючи ВІЛ ... А тут раптом дуже до речі підвернувся коронавірус, так чому б і не відродити інтерес до такого могутнього препарату від всіх хвороб".