В Україні з 17 квітня почав діяти закон № 556-ІХ "ПРО внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища".

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 13 квітня 328 голосами народних депутатів.

Згідно з законом, значно підвищили розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Тепер розмір штрафу становить від 30 600 гривень до 61 200 гривень або позбавлення волі до 3 років.

підпал трави, фото Національної поліції
підпал трави, фото Національної поліції

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем караються штрафом від 91 тис. 800 грн до 153 тис. грн.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне накладення штрафу на громадян від 1 500 тис. грн до 4 тис. 590 грн і на посадових осіб - від 4 тис. 590 грн до 15 тис. 300 грн.

У випадку, якщо дії призвели до виникнення лісової пожежі або поширення пожежі на значній площі штраф складе від 4 500 гривень до 15 300 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, харків'ян змусять "одягнути протигази", і ось чому.

Як повідомляв Знай. ua, українців чекають величезні штрафи і суворі покарання.

Також Знай. ua писав, що у Запоріжжі карають любителів "чих-пух".