Карантин у країні буде скасовано, коли зменшиться темп зростання захворювань на коронавірус. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Радіо Свободи".

Медик повідомив, якщо кількість заражених щодня буде рости більше ніж на 2% від усіх інфікованих, то карантин доведеться продовжити.

"Щодо продовження карантину ми будемо комунікувати ближче до наступної середи, після Великодня. Подивимося, що відбуватиметься у великодні свята і як люди будуть дотримуватися карантинних заходів", - сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Ляшко також запевнив, що МОЗ розробляє кілька різних сценаріїв ослаблення та виходу з карантину.

За його словами, Україна зараз тестує на Covid-19 всіх, хто цього потребує і тільки за алгоритмами ВООЗ. Зараз проводяться 5 тисяч тестів на добу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тест на Covid-19, ілюстративне фото: pixabay.com
Тест на Covid-19, ілюстративне фото: pixabay.com

"Щодо масового тестування, то за один день 40 мільйонів українців ми не протестуємо. Проведення тестування людям, які не були в контакті з хворими, або не мають симптомів, буде робити оманливе відчуття безпеки. Людина протестується в перші 3-4 дні інкубаційного періоду, буде відчувати, що повністю здорова і порушуватиме режим самоізоляції", - сказав Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, святкування Великодня вдома може зупинити поширення Covid-19 в Україні. Так вважає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко розповів, коли в Україні буде пік захворювання на коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні знову закрили ринки, Ляшко назвав головну причину.