Тепер, на замовлення заводу, невеликі господарства і приватні аграрії будуть вирощувати виноград без використання промислової обробки. "Таврія", зі свого боку, надає партнерам підтримку досвідчених агрономів, консультації авторитетних європейських виноградарів, контролює якість, викуповує вирощений урожай винограду.

Сontract growing/farming* (з англ. – підрядне землеробство) – це угода між покупцем і невеликими фермерськими господарствами, що займаються вирощуванням культур з використанням ощадливих методів і технологій агрономії.

Виноград \\ фото Сегодня
Виноград \\ фото Сегодня

Покупець вказує необхідну кількість і ціну, а фермер погоджується поставити її в майбутньому. Контрактне виноградарство досить популярний тренд в світовому крафтовому виноробстві, в основі якого – лімітований обсяг партій, авторські рецептури і ручне виробництво.

В Європі ця модель добре зарекомендувала себе, оскільки передбачає більш дбайливу роботу з лозою і ручне збирання врожаю, – повідомляє Сегодня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Рішення про перехід на contract growing прийнято внаслідок значного зростання продажів крафтових і марочних коньяків – в першому кварталі 2020 року продажі цієї продукції виросли в два рази в порівнянні з аналогічним періодом 2019. Загальні продажі Будинку марочних коньяків "Таврія" за 1-й квартал 2020 року виросли на 34% (в декалітрах).

"Сьогодні в Україні багато невеликих аграрних господарств, які дбайливо, з великим теплом обробляють виноград, піклуючись про кожний кущ. Використання подібної моделі партнерства гарантує нам наявність винограду, необхідного для створення наших напоїв. А невеликі виноградники, в свою чергу, отримують в нашій особі надійного покупця і партнера", – пояснює генеральний директор ДМК "Таврія" Андрій Сердюк.

Дім марочних коньяків "Таврія" – одне з ключових виноробних підприємств України. Коньяки "Таврія" виробляються за класичною технологією з дистиляцією спиртів в апаратах шарантського типу, витримуються в 6 500 дубових бочках. Експортні ринки компанії: Естонія, Литва, Німеччина, Ізраїль, Китай, Білорусь, Канада, Нігерія. ДМК "Таврія" першим в Україні випустив на ринок крафтові коньяки та вина.