Як відомо, Україна, як і багато інших держав запровадила карантин через пандемію коронавірусу. Важливі об'єкти, які відповідають за економічні процеси закрито, люди знаходяться вдома на самоізоляції. Проте для українців з'явилися добрі новини.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що незабаром можуть відновити роботу продовольчі ринки, навіть в умовах карантину. Про це стало відомо завдяки заяві Віктора Ляшка в ефірі одного з українських телеканалів.

Віктор Ляшко, фото YouTube
Віктор Ляшко, фото YouTube

"Ринки можна відкривати, але при дотриманні умов. Ми прописуємо норми і контроль забезпечуватиме тільки національний рівень — Державна служба з питань безпеки харчових продуктів. Щоранку інспектор даватиме дозвіл чи не даватиме дозвіл на відкриття конкретного ринку, після аналізу стану його діяльності та роботи за попередній день", - повідомив Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, український уряд розгляне це питання в середу, 29 квітня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Щоб відкрилися ринки має опублікуватися постанова щодо вимог до ринків. Оператор ринку викликає інспектора, він дивиться підготовлений ринок. Державний інспектор Держспоживчслужби підписує дозвіл на відкриття ринку", - розповів Ляшко.

Також головний санітарний лікар розповів, які норми повинні виконуватись, щоб ринок працював.

"3 метри від продавця до продавця, не більше одного покупця на 10 квадратних метрів. І це повинен контролювати на вході працівник ринку. Якщо умови буде порушено - на наступний день інспектор не дозволить відкрити ринок, і заборона триватиме тиждень", - додав Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям заборонили виїжджати на заробітки, як тепер потрапити до Польщі.

Як повідомляв Знай.uа нові правила банківських переказів, які суми можна відправляти.

Знай.uа писав, українці відзвітують про доходи і сплатять податки — з кого стягнуть 18%, перелік.