Україна наближається до травневого піку епідемії. Карантин поки ще не скасують, а сидіти вдома багатьом уже набридло. Що ж робити на травневих святах? Як провести час із користю, цікаво? Спробуємо розібратися.

Травневі вихідні 2020: а як же без шашлику чи все ж таки з ним?

Погода за вікном поступово поліпшується. А ми усе ще змушені сидіти у чотирьох стінах. Звичні для нас шашлики на травневі свята смажити не можна. Заборонено відвідувати парки та сквери, а також зони відпочинку.

Ми не можемо відпочивати у лісопаркових та прибережних зонах. Тоді чим ж зайнятися? І як провести травневі вихідні 1, 2, 3 травня? МОЗ закликає нас дотримуватися карантинних заходів. І не відзначати травневі у широкому колі осіб, щоб скоротити кількість інфікованих.

Тут, звичайно ж, щастить мешканцям приватного сектора. Адже перебуваючи у дворі власного будинку, сім'я може посмажити шашлик, влаштувати ігри. Поки будете насолоджуватися ароматом м'яса, яке смажиться, варто зіграти у бадмінтон, волейбол чи футбол.

А от мешканцям квартир можна замовити шашлик додому або придбати, якщо дозволяють кошти, електрошашличницю. І готувати смачний шашлик, не виходячи із дому. На шампури можна нанизати не тільки м'ясо, а й гриби, овочі, сосиски чи ковбаски.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Взагалі можна попрактикуватися на травневих вихідних у кулінарії. Знайдіть оригінальні рецепти. І приготуйте що-небудь смачненьке. Ви можете скористатися вже готовим рецептом або поекспериментувати із їжею.

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Вихідні на карантині у травні 2020: чим зайнятися?

Після свята живота можна влаштувати домашній релакс. Зробити один одному масаж тіла із олією, молочком чи лосьйоном. Прийняти ванну із травами, морською сіллю. І поніжитися у теплій водичці з пінкою.

Альтернатива розслабленню й нічогонеробленню - караоке. Співайте пісні й веселіться, танцюйте. Ставайте в умовах карантину більш харизматичними та привабливішими. Адже караоке сприяє розвитку цих та інших якостей.

До речі, сімейний спів допомагає людям підняти настрій. А дитяче караоке і зовсім відрізняється безсумнівною користю для дитини. Адже спів насичує наш організм гормонами радості, які, безумовно, так необхідні нашим дітям.

Крім цього, якщо співати регулярно, то у вашому організмі збільшиться кількість антитіл. Караоке - це профілактика інфекційних захворювань верхніх дихальних шляхів, що сьогодні особливо важливо в умовах карантину.

Спів також постачає наші внутрішні органи киснем. І у результаті караоке ми отримуємо внутрішню гармонізацію. Спів - це ще й психологічна розрядка, яка, безумовно, дуже потрібна в умовах карантину.

Проводьте травневі собі на втіху: співайте на вихідних караоке, танцюйте. І знімайте таким чином внутрішнє психологічне напруження. Спів відмінно зміцнює дихальну систему. І допомагає позбутися від депресії.

Танці - це оптимальний заряд енергією й позитивом. Якщо ви не вмієте танцювати, можна навчитися або хоча б постаратися це зробити. Таке насичене дозвілля на травневих святах дозволить заодно зміцнити здоров'я.

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Це відмінне тренування для серця, судин, м'язів і суглобів тіла. А ще - правильна постава, гарна хода й психологічне розкріпачення. Танці допоможуть розкрити себе, відчути свободу рухів і навіть скинути вагу, поліпшивши свою фігуру в цілому.

Під час танцювальних рухів у роботу включається цілий ряд м'язів. Така танцювально-спортивна мотивація на травневі свята - це шанс зайняти себе у подальшому чимось цікавим і корисним.

Веселе творче тренування дозволяє боротися зі стресами. Приємна музика підніме настрій. І після танцювального заняття ви почуватимите себе набагато краще. Мінімізуйте в умовах карантину сидячо-лежачий спосіб життя.

Якщо зумба, тверк або сальса не до душі, - займіться йогою, фітнесом, танцювальною аеробікою або силовими вправами. Знайдіть щось своє, від чого дійсно будете отримувати задоволення. Забувайте про внутрішні бар'єри, розвивайте розтяжку, гнучкість і піднімайте собі настрій.

На травневі свята можна влаштувати віртуальну онлайн-тусовку. Зв´яжіться із друзями, спілкуйтеся із ними, влаштувавши клубну атмосферу. Миготливе світло, музика... Нехай ваша оселя стане на час танцполом. Розбавляйте карантинний настрій піснями, танцями, серф-роком. І нехай травневі вихідні проходять для вас весело й цікаво.

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Травневі вихідні 2020: як провести із користю?

Але якщо для вас важливо провести їх із користю, тоді перейдіть на настільні ігри. Варіантів тут маса: доміно, лото, монополія, шашки, ерудит і т.д. У інтернеті сьогодні величезна різноманітність настільних ігор - як для дітей, так і дорослих.

Дорослим пропонують зіграти у сексполію, солітер, кортекс та інші ігри. Таке проведення часу дозволить розважитися, зняти напругу й забути про карантинні буденні проблеми.

Граючи у настільні ігри із дітьми, ви зможете допомогти їм підвищити власну самооцінку, розвинути комунікативні навички і згуртувати родину. Настільні ігри сприяють розвитку уяви, логічного мислення, образного.

Ви можете влаштувати вдома квест. Для цього підготуйтеся заздалегідь, щоб 1 травня провести його. Сьогодні в умовах карантину багатьом дуже не вистачає живого спілкування. Квест подарує вам справжні емоції.

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Загадки, завдання, секрети, скарб - це все пізнавально й цікаво. Нехай ваша дитина знайде цукерки або шоколадку, але вони будуть від «розуму». Тобто сину чи доньці доведеться розгадати ребус, щоб отримати солодкий сюрприз.

Для початку приготуйте ці самі сюрпризи. Потім продумайте, як їх оригінально заховати. Це можуть бути навіть фарби, фломастери, олівці або пазли. Продумайте сценарій, місця для схованок, а також підказки.

Ви можете використовувати розкопки у генетичному або справжньому піску, головоломки із сірниками або ґудзиками, дзеркальні тексти, класичні ребуси, анаграми, зашифровані вірші, акровірші, шаради і т.д.

Ховати предмети можна просто у шкарпетку, на полиці, під подушкою, у шафу або використовувати цікаві елементи. Наприклад, пляшку із завданням, яка плаває у ванній або мисці з водою. Це може бути горщик із крупою або банку із крупою, а всередині - завдання-ребус тощо.

Якщо не хочете влаштовувати для себе головоломку, працювати над створенням сценарію для квесту, тоді збирайте пазли, конструктор. Такі цікаві заняття допоможуть розвинути логічне, образне мислення.

Збирання конструктора й пазлів дозволить розвинути дрібну моторику, навчить правильно сприймати зв'язок між частиною й цілим. А також сформує сприйняття, довільну увагу.

За допомогою пазлів і конструктора дитина навчиться бути більш посидючою, уважною. Будь-яка інтелектуальна діяльність дітей і дорослих впливає на розум. Розгадуючи головоломки, ми покращуємо пам'ять, розвиваємо мозок.

Проводячи таким чином дозвілля, ми стаємо психологічно стійкішими. Усі перераховані вище заняття у цьому розділі - це розвиток творчого мислення, розвага, спілкування й любов.

До числа корисних хобі на вихідних і травневих святах входять онлайн майстер-класи. Це можуть бути художні заняття, лінгвістичні курси, по хореографії, театральні, кулінарні, рукодільні заняття і т.д.

Майстер-класи завжди приносять задоволення. У інтернеті сьогодні дуже багато всіляких онлайн занять для дітей та дорослих. Як результат - безцінний досвід і прекрасні емоції.

Наприклад, ви можете захопити дитину приготуванням бургера або піци. Не обов'язково використовувати для цього онлайн майстер-клас. Ви можете самі показувати їй почерговість виконання дій.

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Дітям дуже подобається працювати із тестом. Багатьом не подобається прибирання, бруд після цього. Однак, коли дитина ліпить із тіста або малює пальчиками фарбою, вона відчуває масу задоволення. І не варто забороняти смітити. Можна дати волю почуттям, а потім усе прибрати.

Безперечно, такі дії будуть допомагати у розвитку. А для дорослої людини підійдуть курси онлайн. Оберіть тематику, яка цікавить вас найбільше. І займіться улюбленою справою собі на втіху.

Якщо ви втомилися від дітей і хочете відпочити, зайнявши їх чимось корисним, знайдіть онлайн майстер-клас за їх захопленням. І нехай вони займаються, повчають, надихаються. І набувають абсолютно нових здібностей.

Ніколи не пізно щось почати. І якщо для вас звична справа - лежати на дивані з телефоном або планшетом, постарайтеся змінити себе. Зробіть не те, що хочете, а те, що корисно.

Виходьте за рамки комфорту, адже онлайн-курси допоможуть чомусь навчитися: освоїти тонкощі ремесла, структурувати своє дозвілля, домогтися результатів. Після закінчення карантину це онлайн-хобі може перерости у відвідування реальних майстер-класів.

Практичні заняття онлайн - це безцінне джерело інформації. Вони відрізняються творчою невимушеною атмосферою. Вчіться новому, не зупиняйтеся на досягнутому! Отримуйте нові ідеї для натхнення!

І нехай святкові травневі свята допоможуть вам розкрити свої креативні здібності, отримати перші успіхи у якомусь занятті, відволіктися від карантину і направити ваші думки у потрібне русло.

Фото

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Що робити на травневі під час карантину, pexels.com
Що робити на травневі під час карантину, pexels.com

Відео