Слідом за "антицерковною" хвилею та масовими проханнями розібратися із нахабними чиновниками Володимиром Слончаком та депутатом Київради Людмилою Костенко, від киян послідувала низка вимог щодо відкриття дошкільних закладів. Місцеві жителі буквально засипала тематичними дописами офіційну сторінку голови КМДА "Кличко-мер". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

За добу – 43 людини: 5 медиків

В ході прес-брифінгу мера Києва Віталія Кличка стало відомо, що загалом, станом на 29 квітня, в Києві зареєстровано вже 1341 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. А кількість інфікованих Covid-19, виявлених за останню добу, виявилася трохи меншою, ніж спостерігалася впродовж більшості останніх 10 днів.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 43 людини. 5 з них – медики. 1 випадок за минулу добу, на жаль, летальний. Захворіли 21 жінка, віком від 25 до 60 років, 1 дівчинка 12 років, 20 чоловік, віком 20 до 66 років, та хлопчик, якому 9 років. Загалом, до лікарень столиці було госпіталізовано 17 хворих, решта лікується на самоізоляції під контролем медиків", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

Із підтверджених впродовж доби випадків 2 були зафіксовані у Києво-Печерській Лаврі.

Як відзначив міський голова, у випадку фіксування стабільної динаміки захворювань в столиці, карантинні обмеження, що діють в місті, можуть послабшати вже з 12 травня.

Ринки, дитсадки та транспорт – головні вимоги

Разом із послабленням деяких карантинних обмежень, на кшталт відкриття ринків та салонів краси, яке може бути впроваджене в столиці вже за кілька тижнів, жителі міста вимагають відкрити і дошкільні дитячі заклади.

"А куди подіти дітей, якщо батьки зобов'язані будуть розпочати працювати? Чи не доречно б було дозволити працювати дитячим закладам? Діти - то категорія, що найбільш легко переносить коронавірус. Всі дані є на сайті ВОЗ. Бо який сенс у тому, аби дорослі виходили на роботу, з усіма ризиками, а діти залишалися вдома. Де тут логіка?", – зазначає киянка Поліна Адаменко.

"Приватні дитячі садочки б'ють на спалах! Переважно, це приміщення до 400 м2 з кількістю дітей в групах до 14. Ми готові дотримуватися всіх можливих санітарних обмежень, а також не пускати батьків і сторонніх в приміщення, будь ласка, відкрийте нас на першому етапі! Бо інакше, з ким будуть діти, коли батьки підуть на роботу? З літніми родичами? Ну і основне, який відсоток закладів приватної освіти не переживе карантин?", – відзначає консультант з дитячих освітніх проєктів Галина Шостак.

"Підтримую- відкрийте хоч якісь заклади для дітей, хоча б частково, чи з якимись умовами перевірки дітей і епідемобстановки в сім‘ї. Дітям потрібен всебічний розвиток і нагляд"!!!!", – пише киянка Яна Кареліна.

Разом з відкриттям дитсадків мешканці міста звертаються до мера Києва із проханням запустити міський транспорт.

"Треба терміново відкривати дитячи заклади з суворим дотриманням санепід норм! Дуже потерпають дитячи садочки для діток з особливими потребами, втрачається дорогоцінний час, всі досягнення нівелюються! Тим паче діти не знаходяться в зоні ризику. Ці питання треба вирішувати як можна швидше!", – обурюється автор одного з тематичних дописів Елла Елла.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.