Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що хоча продовольчим ринкам дозволили працювати, їх можуть закрити по-новому в разі порушень.

"У нас є Госпродпотребслужба, вона буде контролювати дотримання на ринках карантинних заходів. Питання контролю за тим, щоб все було в рамках встановлених Кабміном правил, – цим буде займатися Госпродпотребслужба. Крім того, якщо будуть серйозні порушення на ринках, їй буде надано право закрити їх. Для нас здоров'я громадян – дуже важливо, і ми не можемо допустити спалахів COVID-19 з-за порушень правил, які були встановлені фахівцями", – попередив міністр.

Раніше повідомлялося, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, як після відкриття в карантин почнуть працювати продовольчі ринки. Про це він повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ринки можна відкривати, але при дотриманні умов. Ми прописуємо норми і контроль буде забезпечувати тільки національний рівень - Державна служба з питань безпеки харчових продуктів. Щоранку інспектор буде давати дозвіл чи не давати дозвіл на відкриття конкретного ринку, після аналізу стану його діяльності та роботи за попередній день", - повідомив Ляшко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, суворі обмеження і вхід по одному, Ляшко назвав головні умови відкриття ринків.

Як повідомляв Знай. ua, українці роблять фальшиві перепустки для автобусів і тролейбусів.

Також Знай. ua писав, що працівники ринків повстали проти засилля влади.