Як відомо, починаючи з 2012 року в Україні легкові автомобілі не проходили процедуру технічного огляду, що багато в чому було обумовлено корупцією при видачі талонів.

Та кожна "лафа" колись закінчується. І техогляд має всі шанси повернутися вже в нинішньому 2020 році.

Недавно було зареєстровано законопроєкт "Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту згідно з актами Європейського Союзу", який передбачає появу нових правил, серед яких - техогляд в Україні легкового транспорту. Про це повідомляє "ТСН", посилаючись на інформацію, яку надало Моторне транспортне страхове бюро України.

Зазначається, що в положеннях законопроєкту йдеться про поступовий перехід до техогляду в Україні в обов'язковому порядку, введення якого планується до 2022 року.

Чому уряд повертає старі правила? За статистикою одна із 300 аварій стається через поганий стан автомобілів. Тому в уряді планують зобов'язати проходити перевірки всіх автовласників вже з 2020.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Якщо говорити про стан справ у поточному році, то обов'язковий техогляд в Україні торкнеться перш за все автобусів, вантажівок і автомобілів таксі.

Слід зазначити, що радіочастотна мітка і талон є тими засобами, завдяки яким можна буде упевнитися в дійсності технічного огляду.

Зазначимо, що обов'язковий техогляд в Україні, який має пройти технічний транспортний засіб, швидше за-все буде стосуватися:

- комерційних автомобілів (залежить від виду);

- легкових автомобілів, які старше чотирьох років (раз на два роки);

- таксі, які старше одного року (на постійній основі);

- автобусів, які старше одного року (раз на півроку);

- вантажних автомобілів до 3,5 тонн, які старше чотирьох років (раз на два роки);

- вантажних автомобілів, що перевищують 3,5 тонни, а також старших одного року (незалежно);

- тракторів, вік яких перевищує чотири роки (раз на два роки);

- автомобілів, що займаються перевезенням небезпечних вантажів, вік яких більше одного року (раз на півроку);

- мототранспорту, об'єм двигуна яких перевищує 125 куб.см, з віком більше двох років (раз на два роки);

- спецтранспорту, вік якого перевищує один рік (раз на рік).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з 1 травня 2019 року в Україні змінили правила обов'язкового техогляду

Як повідомляв портал Знай.ua, міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомляв ще минулого року про відновлення технічного огляду автомобільного транспорту

Також Знай.ua писав, ціни на паливо в Україні рекордно впадуть, експерти висловили оптимістичний прогноз